Katarban is oktatási szünetet rendeltek el

A koronavírusos megbetegedések száma 15-re nőtt az országban. Vasárnap pedig 14 országból érkező utasok belépését tiltották meg.

covid.jpg

Március 10-től az intézkedés megszüntetéséig általános oktatási szünetet rendeltek el az öbölbeli országban.

Március 9-től pedig a következő országokból érkező utasok nem léphetnek be az ország területére: Banglades, Kína, Egyiptom, India, Irán, Irak, Libanon, Nepál, Pakisztán, Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Sri Lanka, Szíria és Thaiföld.

qatarairways.jpg

Az Egyiptomra vonatkozó korlátozást már március elején bevezették, majd pár napra rá Kairó hasonló intézkedést foganasított Katarral szemben. Zárójelben jegyzendő meg, hogy Egyiptom is tagja a Rijád által gründolt klubnak, amely embargót vezetett be Katar ellen.

Az intézkedés ezekből az országokból érkező látogatókra, valamint tartózkodási vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezőkre is vonatkozik.

Az ország nemzeti légitársasága, a Qatar Airways már korábban felfüggesztette az Olaszországba közlekedő járatait.

alqatif.jpg

Szaúd-Arábiaban is már 15 esetet regisztráltak. A mai naptól kezdve itt is oktatási szünetet rendeltek el, valamint felfüggesztésre került minden közlekedési (kivéve az evakuációs és kereskedelmi) kapcsolat Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok, Kuvait, Bahrein, Egyiptom, Irak, Libanon, Olaszország, Dél-Korea és Szíria között. Ahogy arról a magyar sajtó beszámolt, az arab királyságban Qatif régiót lezárták, hogy megelőzzék a vírus továbbterjedését.

Qatif régióban él egyébként a siíta kisebbség jelentős része, így a szunnita vezetésű országban ez további feszültséghez vezethet, valamint tovább ronthatja Rijád és Teherán kapcsolatát.

A mai napon két új megbetegedést regisztráltak Ománban is, amivel 18-ra nőtt a koronavírusos esetek száma. Az Egészségügyi Minisztérium közlése szerint 9 embert a 18-ból meggyógyultnak nyilvánítottak.